Bart Kaëll depressief na familiale gebeurtenis: "Ik kreeg tinitus van de stress"

door: STG
Bart Kaëll
Afbeelding bron: VTM

Vier jaar na hun eerste zaalshow trekken Bart Käell en Luc Appermont terug naar de theaterzalen. In hun nieuwe voorstelling ‘Luc & Bart, een paar apart’ brengen ze naast muziek heel wat verrassende verhalen uit hun carrière én hun persoonlijke leven.

Het is alweer vier jaar geleden dat Luc Appermont en Bart Kaëll voor het eerst de theaterzalen onveilig maakten met hun debuutshow 'Intiem'. Sinds begin deze maand schuimt het bekende showbizzkoppel weer de theaterzalen af met een nieuwe show 'Luc & Bart, een paar apart'.

Het basisprincipe blijft wel hetzelfde. "Bart en ik die via sketches verhalen uit ons leven delen, zoals we echt zijn”, vertelt Luc. “Dus ook met af en toe gekibbel. We brengen daarbij bijpassende songs met een vijfkoppig live-orkest. Ik zing nog meer dan in onze eerste show".

Ook de gevoelige onderwerpen gaan ze niet uit de weg. Zo ging het ook al in de vorige show over de dementie van de moeder van Luc. Omdat daar heel wat reacties op kwamen deelt Bart dit jaar het verhaal van het moeizame parcours van zijn vader. Die overleed op 74-jarige leeftijd aan kanker.

Het afscheid viel Bart enorm zwaar. “Ik werd depressief en kreeg tinnitus van de stress”, herinnert Bart zich in een interview met Het Laatste Nieuws. “Ik riep de hulp van een psycholoog in. Na een tijdje verdween de tinnitus. Soms voel ik dat het me te veel wordt en ga ik weer langs bij de psycholoog. Dat helpt mij enorm", zegt Bart.