Bart Kaëll kampt met gezondheidsproblemen: "Heb ik nooit over gesproken"

door: LHX
Bart Kaëll
Afbeelding bron: Photonews

Vroeger was Bart Kaëll steevast heel de zomer op het podium terug te vinden, maar tegenwoordig kiest hij ervoor om het wat rustiger aan te doen. Daar heeft hij een heel goede reden voor.

"Per jaar, of elke zomer, wil ik niet meer dan x aantal optredens doen", zegt Bart Kaëll in de podcast 'De 10 meest gegoogelde vragen over'. Dat doet hij in de eerste plaats voor zijn lichaam.

"Ik heb al bepaalde verwittigingen gehad van mijn lichaam", onthult hij. "Daar heb ik nooit over gesproken en dat ga ik nu ook niet doen. Maar soms merk ik van: 'Ho, Kaëll... Je moet opnieuw een balans zien te vinden, want je bent geen 21 jaar meer.'" 

Hij weet inmiddels dat het niet gezond is om te veel te werken. "Dat lichaam protesteert op een bepaald moment, en dan kan je heel makkelijk afglijden in depressies, angstaanvallen en dat soort zaken, waarover ik nu niet echt wil uitweiden", klinkt het.

"Als ik mijn prijs naar beneden doe, kan ik elke dag gaan optreden, maar dat wil ik niet", zegt Bart dan ook resoluut. "Ik vind er geen plezier in om heel veel op te treden. Zoals alles in het leven, moet ook dat met mate."