Bart Kaëll in shock: "Waanzin"

door: LHX
Bart Kaëll Zomerhit 2023
Afbeelding bron: wvds

Voor velen is kerst een tijd van cadeautjes en overvloed. Voor Bart Kaëll en Luc Appermont hoeft dat echter niet.

Bart Kaëll en Luc Appermont vieren wel Kerstmis, maar veel cadeautjes liggen er bij hen niet onder de boom. De weinige cadeautjes die ze elkaar geven, zijn meestal functioneel. In dure uitspattingen zijn ze niet geïnteresseerd.

"Het mag niet te commercieel worden", zegt Luc in Primo. "Kerst is een traditie waarmee we opgegroeid zijn, net zoals Sinterklaas, maar het ruikt tegenwoordig iets te veel naar commercie."

Dat kan Bart alleen maar beamen. Ook hij merkt dat er met onder andere Halloween en Black Friday steeds meer gelegenheden worden gecreëerd om elkaar cadeaus te geven.

Bart en Luc hebben niets met die Amerikaans gewoontes. Voor hen draait kerst om de boodschap. Die van vrede op aarde, bijvoorbeeld. Ze vinden het dan ook vreselijk om te zien dat er zich momenteel een genocide in Gaza aan het voltrekken is. 

"Ik herinner me nog in de musical '14-18' dat de Duitsers en de geallieerden tijdens kerstnacht stopten met vechten en 'Stille Nacht' begonnen te zingen. Elk in hun eigen taal", vertelt Luc. "Dat is ook werkelijk gebeurd tijden WO I. Dus het kan, hé. Wel, dan moet het nú ook kunnen."

Ook Bart vindt al het geweld shockerend. "Het is waanzin wat er allemaal gebeurt in de wereld", klinkt het bij hem.