Christoff slachtoffer van laffe daad: "Ruikt naar maffia"

door: STG
Christoff bij 'Tien Om Te Zien'
Afbeelding bron: VTM

Christoff heeft nieuwe muziek uit. Op het nieuwe album 'Dit ben ik', toont hij de beste versie van zichzelf. Al grijpt de zanger ook drastisch aan nadat hij slachtoffer werd van een laffe daad.

Een persoonlijk album, zo kunnen we het album van Christoff het best omschrijven. Al hoort er ook een aangrijpend verhaal bij. Zeven jaar na zijn laatste album gooit de charmezanger het nu over een totaal andere boeg.

Het is de eerste keer dat Christoff een album in eigen beheer uitbrengt. In het verleden deed de zanger altijd beroep op expertise van de platenfirma's. Christoff is voortaan eigen baas. Want, zo vertelt hij zelf in Het Laatste Nieuws, respect voor zijn eigen repertoire kreeg hij van zijn platenbonzen zelden of nooit. “Ooit kreeg ik van een vroegere platenbaas zelf te horen: je hebt altijd hard gewerkt en je hebt ons heel veel opgebracht. Dus eigenlijk ben je voor ons altijd een goedkope artiest geweest.”

Christoff verkocht zo'n 400.000 albums, maar op zijn bankrekening zag hij daar niets van. “Eigenlijk had ik ongeveer 400.000 euro aan royalty's moeten ontvangen", klinkt het. "Ik heb ooit overwogen om dat aan te vechten, maar als je Vlaamse zanger kan je niet concurreren tegen de advocaten van zo’n machtig bedrijf. Snap je nu waarom ik me bedrogen voel? Ik vind dat ergens zelfs een beetje naar maffia ruiken."

Sindsdien maakt de zanger dus zijn eigen muziek in eigen beheer. “Ik sta voor alles in en heb dus ook alles betaald. Zo’n 50.000 euro in totaal. Dat gaat van muzikanten tot de opnames, de productie en het persen. De muziekmarkt is helemaal anders nu, dus liet ik 2.000 exemplaren fysiek persen en die zijn nu al verkocht", besluit de zanger.

Tags Christoff