Eindelijk! Genomineerden voor Radio 2 'Zomerhit' zijn bekend

door: BCM
Niels Destadsbader - Siska Schoeters
Afbeelding bron: Eén

Vanaf maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus gaat Radio 2 opnieuw op zoek naar dé Zomerhit van 2022. Het belooft een spetterende show te worden.

Niels Destadsbader en Siska Schoeters zullen zes weken lang alles in goede banen leiden. Dit jaar wordt 'Zomerhit' immers groter dan ooit, met maar liefst twintig genomineerden. We overlopen ze graag even voor u.

Klassieke namen als Clouseau, Gene Thomas, Milow en Willy Sommers kunnen niet in de lijst ontbreken. Ook heel wat opkomende talenten versierden een nominatie. Daarbij rekenen we Axelle, Berre, Emiline, Jérémie Vrielynck en Maksim. 

Jaap Reesema en OLIVIA, die we kennen van hun nummers met Regi, zijn elk apart genomineerd met 'Code rood' en 'Elektriciteit'. Onze 'Songfestival'-inzending Jérémie Makiese staat ertussen met 'Miss You' en musicalsterren Cleymans & Van Geel maken kans met 'Olivia'. Ook Kato Callebaut en Tom Dice van 'The Starlings' zullen meedingen naar de trofee met 'Gold'.

En de grootste kanshebbers op de winst? Dan spreken we natuurlijk over grote kanonnen als Laura Tesoro, Metejoor, Pommelien Thijs en Regi. Bovendien is de kans reëel dat Niels Destadsbader zijn eigen naam zal moeten afroepen: zijn nummer 'Ik neem er één' is nu al immens populair.

Stemmen kan via de VRT NU-app, vanaf nu!