Herman Brusselmans verrassend eerlijk over ruzie met Lena: "Al honderd keer gezegd: 'We stoppen ermee'"

door: LHX
Herman Brusselmans
Afbeelding bron: GoPlay

Herman Brusselmans heeft een 34 jaar jongere vriendin, en dat heeft zo soms zijn nadelen. Zo kampt de schrijver regelmatig met jaloezie.

In het begin van hun relatie woonde Lena nog in Brussel en ging ze daar regelmatig uit. Als ze dan lang niets van zich liet horen, kon Herman Brusselmans wel eens jaloers worden.

Hij stuurde haar dan berichtjes om haar te vragen waar ze was en met wie. Wanneer ze dan vertelde dat ze met een man aan het praten was, was het hek helemaal van de dam. "Dan was ik zo jaloers als de pest", biecht hij op in de podcast 'Lotte gaat diep'.

Soms werd hij zelfs verbaal agressief. Hij verweet haar maar wat rond te fladderen, terwijl hij 's nachts alleen thuis zat. "Wat achteraf allemaal bullshit is", beseft hij nu.

Wanneer het echt tot een ruzie komt tussen hen twee, gaat dat meestal gepaard met heel wat geroep en getier. "We hebben al honderd keer tegen elkaar gezegd, vooral ik tegen haar: 'We stoppen ermee. Als het zo zit, die ruzie altijd, ik ben het beu.'"

"Maar ik moet zeggen, de ruzies zijn verminderd", vertelt hij. Dat heeft veel te maken met de geboorte van hun zoontje. "Lena zegt: 'Ik wil niet dat mijn zoon opgevoed wordt in een milieu waar er ruzie is en geroepen wordt. Wat totaal terecht is", klinkt het.