Het loopt bijna dramatisch af voor Hilde Van Mieghem: "Schaam mij er diep over"

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Internetcriminelen zijn overal tegenwoordig. Dat ondervond ook actrice Hilde Van Mieghem.

Dagenlang werd Hilde Van Mieghem bestookt met telefoontjes en e-mails van een werknemer van Amazon. Toen ze uiteindelijk de telefoon opnam, beweerde de man dat iemand in haar naam spullen had aangekocht.

Hij wist zoveel persoonlijke details over Hilde dat hij haar helemaal inpakte. "En ik was zo idioot om hem via TeamViewer naar mijn mobile banking te leiden", vertelt ze in Dag Allemaal. "Ten slotte maakte ik zelfs een kopie van mijn identiteitskaart, en draaide mijn hoofd alle kanten op voor hun camera om de gezichtsherkenning te kunnen activeren."

Net toen het kwaad bijna geschied was, kreeg ze telefoon van een goede vriend. Toen ze hem vertelde wat er aan de hand was, haalde die haar gelukkig meteen uit haar "emotionele gijzeling". Hij raadde haar aan om onmiddellijk Card Stop te bellen, waardoor ze er net op tijd in slaagde om haar rekeningen te blokkeren.

Achteraf kan ze amper geloven dat ze in de val getrapt is. "Ik schaam me er diep over, maar ik vind 't mijn taak om mensen te waarschuwen", klinkt het.

Download nu de gratis app van Redactie24