VTM

“Had Bart De Pauw na zijn grensoverschrijdend gedrag nog maar dit gedaan, zouden die vrouwen hem altijd hebben vergeven. Wat hij nu doet is om ziek van te worden”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorig jaar in november kwam er het bericht dat Bart De Pauw grensoverschrijdend gedrag had gepleegd. Bart maakte het nieuws zelf bekend en werd niet veel later ontslagen bij de VRT.

Hilde Van Mieghem betuigde destijds openlijk steun aan die vrouw die een klacht hadden ingediend tegen Bart De Pauw. “Omdat ik toen mijn nek heb uitgestoken ben ik plots een feministe worden”, reageert Hilde in Humo. “Het was gewoon de rebel die in mij opstond uit verontwaardiging wat die vrouwen was aangedaan. En dan was er nog Bart De Pauw die zijn onschuld speelde.”

“En dat is net het probleem bij Bart en ook bij Jan Fabre. Het eerste wat ze gedaan hebben was op televisie hun onschuld uitspreken. Waarschijnlijk geloven ze het zelf ook nog. Dat is waar vrouwen nog het meest ziek van worden, dat het misbruik en de vernederingen niet erkend worden.”

Volgens Hilde had het bij Bart De Pauw allemaal zover niet moeten komen. “Niemand van die vrouwen wilde zijn vel”, gaat ze verder. “Het enige wat ze wilden, was dat het stopte. Als hij had gezegd: ‘Shit, ik geloof dat ik over de schreef ben gegaan, ik ga dat onderzoeken’, dan waren die vrouwen bij wijze van spreken op hun knieën gevallen: ‘Zo tof dat je dit inziet’. Ze hadden het hem meteen vergeven. Maar kennelijk is het voor sommige mannen moeilijk om mea culpa te slaan.”