Joris Van Rossem wil foute conclusie stoppen: "Hoop dat het nog kan groeien"

door: BCM
Metejoor
Afbeelding bron: Photonews

In 2021 brak Joris Van Rossem alias ‘Metejoor’ door met zijn nummer 1-hit ‘1 op een miljoen’. De artiestennaam Metejoor bestaat echter al meer dan vijf jaar.

We spreken Joris Van Rossem nu allemaal aan met zijn artiestennaam ‘Metejoor’, maar eigenlijk was dat niet zijn oorspronkelijke bedoeling. “Metejoor was in mijn hoofd m’n band en ik”, vertelt de zanger bij 'De 10 meest gegoogelde vragen' van Qmusic. "Metejoor komt van 'met de Joris', juist omdat ik niet alleen wilde staan ergens, omdat ik nog wat bang was."

De zanger wilde eigenlijk gewoon ‘Joris’ als artiestennaam nemen, maar zijn manager en platenfirma waren het daar niet mee eens. Te saai, zeiden ze. “Daarna zat 'met de Joris' heel dikwijls in mijn hoofd en zo is Metejoor ontstaan, zegt Joris.

Maar hoe moeten we hem nu eigenlijk aanspreken? “Ik ben het heel gewend dat mensen mij op straat aanspreken als Metejoor, maar dat is dus wel een beetje een misverstand.”

Joris geeft graag een voorbeeld: "Je hebt Clouseau en je hebt Koen Wauters van Clouseau. Ik hoop dat het bij mij misschien nog kan groeien naar Joris van Metejoor, maar dan moet m'n band natuurlijk ook 'Metejoor' willen heten. Het is dus heel raar momenteel."

 

Tags Metejoor