Linda Mertens kampt met zware fysieke problemen: "Uit het niets"

door: LHX
lindamertensphotonews.jpg
Afbeelding bron: Photonews

De fans hebben er jaren op moeten wachten, maar Linda Mertens heeft haar comeback gemaakt. Samen met Regi heeft ze weer grootse plannen.

De reden voor de lange afwezigheid van Linda Mertens was het overlijden van haar dochtertje Lio. Dat hakte er zo zwaar in bij haar dat het meerdere jaren duurde voor ze eindelijk weer wat licht aan het einde van de tunnel begon te zien. 

Nog steeds kampt ze met posttraumatische stress. Die uit zich op heel veel verschillende manieren. Zo kon ze lange tijd niet praten zonder te beven en te stotteren. "Ik kon uit het niets hyperventileren. Ik kreeg hartkloppingen", getuigt ze in Het Laatste Nieuws.

"Plots had ik hoogtevrees, terwijl ik dat nooit eerder had – alsof heel mijn lichaam werd overgenomen door angst." Daarnaast heeft ze ook last gehad van geheugen- en concentratiestoornissen en gewichtstoename.

"Doordat mijn immuunsysteem gecrasht was, was ik vatbaarder voor virussen", vertelt ze ook. Ze kreeg hashimotoproblemen: haar schildklier ging langzamer werken. 

Inmiddels zijn de zwaarste fysieke problemen achter de rug en voelt ze zich weer sterk genoeg om op te treden. "Al blijf ik wel alert, want mijn lichaam is iets gevoeliger geworden", klinkt het.