Metejoor barst plots in tranen uit: "Zo emotioneel, zo heftig"

door: COS
Metejoor
Afbeelding bron: VTM

Metejoor brengt op 29 september zijn tweede album uit. Dat krijgt de naam 'Joris' en is een erg persoonlijk album geworden.

Metejoor lanceert vandaag alvast de eerste single van het album: 'Eigen Schuld'. Het nummer komt er enkele maanden nadat de relatie van Joris en Britt Van den Eijnden op de klippen liep. Vier jaar lang waren ze een koppel.

"We waren aan het schrijven en ik zat met het gevoel dat als er iets minder prettig gebeurt, ik denk dat dat mijn schuld is. Dat hebben we natuurlijk naar het verhaal van relaties getrokken. Daar hebben we dan een verhaal rond gemaakt", vertelt Joris bij Qmusic.

"Eerst hadden we geschreven 'sorry jongen, eigen schuld', maar ik dacht: het gaat over mij en mijn gevoelens, dus laten we zeggen 'sorry Joris, eigen schuld' en hebben we het heel persoonlijk gemaakt", zegt de zanger.

Huilen in de studio

Het inzingen van 'Eigen Schuld' was niet makkelijk. "We hebben dat nummer bewust maar twee keer ingezongen", geeft de zanger toe. "Normaal kan je onnoemelijk veel takes doen, en dan kies je daar de beste uit."

"Maar we hebben er bewust voor gekozen, omdat het zo emotioneel en zo heftig was en om voor de emotie te gaan. We hebben het twee keer ingezongen en ik zal je zeggen: we zaten met z'n drietjes te huilen van verdriet eigenlijk en van hoe mooi het was. Da's een moment dat ik niet snel zal vergeten."

Tags Metejoor