Metejoor wil voor eens en voor altijd iets duidelijk maken: Hij bijt van zich af na massale kritiek

door: LHX
metejoor
Afbeelding bron: Photonews

Metejoor won dit jaar twee MIA's, een voor 'Album' en een voor 'Solo man'. In die laatste categorie was ook onder meer Stromae genomineerd.

Voor Metejoor voelde het heel gek om een prijs af te snoepen van Stromae, vertelt hij op MNM. De kritiek dat zijn overwinning onterecht zou zijn, maakte het er niet beter op.

"Ik heb daar eigenlijk heel het weekend van wakker gelegen", bekent hij. "Ik heb dingen gelezen van: 'Hoe kan het nu dat Metejoor wint van Stromae?' Er is kritiek gekomen, en ik begrijp dat maar al te goed, want ik schaamde mij rot om die prijs in ontvangst te gaan nemen."

Daarom wil hij aan alle negatievelingen iets duidelijk maken. "Mensen, wees alsjeblieft rustig, want dat gaat over Vlaanderen", klinkt het. "En in Vlaanderen op dit moment worden bepaalde artiesten heel veel gedraaid op de radio en worden albums goed verkocht, maar dat kunnen we niet vergelijken met de hele wereld."

"Wereldwijd is Stromae een grote artiest. Ik luister elke dag naar zijn muziek. Maar dit is Vlaanderen. Dat kunnen we echt niet vergelijken."

Tags Metejoor