Miguel Wiels heeft geen goed nieuws over toekomst K3: "Dan is het voorbij"

door: STG
Miguel Wiels in VTM Nieuws
Afbeelding bron: VTM

Miguel Wiels was jarenlang de drijvende kracht achter K3. Hij schreef heel wat nummers die intussen zijn uitgegroeid tot grote hits. Nu hij geen liedjes meer schrijft, spreekt hij zich uit over de toekomst van de groep.

Miguel Wiels was jarenlang het creatieve brein achter de muziek van K3, maar enkele jaren geleden besloot hij zich niet langer te focussen op de muziek voor de kinderen. Hij gaf het roer over aan Peter Gillis, die eerder ook al mee voor de klanken van de meidengroep zorgde.

Volgens de producer kan het succes dan ook nog lang blijven duren. “Volgens mij kunnen we nog honderd jaar met K3 doorgaan”, klinkt het in Het Laatste nieuws. “Bij optredens staan de mama's soms heviger te springen dan de kinderen. Dus als Hanne en Marthe het op een dag voor bekeken houden, is dat nog niet het einde van K3”, denkt hij erover.

Maar daar denkt Miguel Wiels toch anders over. “Ik vrees toch dat het dan wél voorbij is”, denkt Miguel. “Nóg eens drie talentvolle meisjes vinden die je eigenlijk verplicht vriendinnen te worden en zo goed te matchen… Je hebt een factor geluk nodig en dat hebben we nu al iedere keer gehad. Maar nog eens?”, vraagt hij zich af. “We zien wel.”