Pommelien Thijs verrast over nieuwe single: "Toen ik voor eerste keer gevoelens had bij een meisje"

door: COS
Pommelien Thijs
Afbeelding bron: Photonews

Pommelien Thijs heeft een nieuw nummer uit: 'Ongewoon'. Ook de videoclip is sinds kort uit. Flo Windey van Studio Brussel speelt Pommeliens 'love interest'.

De keuze voor Flo Windey als vrouwelijke tegenspeelster blijkt geen toeval. "'Ongewoon' is eigenlijk geschreven toen ik voor de eerste keer die gevoelens had bij een meisje. Daarvoor had ik dat bij jongens gehad, maar dat was de eerst keer", vertelt Pommelien Thijs bij Qmusic.

'Ongewoon' gaat dus over de eerste kriebels in je buik, het eerste gevoel bij iemand dat je compleet omverblaast. "Dat is een universeel gevoel. Dat boeit niet over wie ik dat had geschreven. Of je nu op jongen, meisjes of anderen valt, dat gevoel is voor iedereen hetzelfde."

Pommelien zou zelf liever (nog) geen label op haar seksualiteit plakken. "Ik zou me nu bi noemen, maar dat maakt me ook niet uit. Als je daar heel graag iets opplakt, mag je daar iets opplakken. Dat maakt me allemaal niet uit", zegt ze.

"Ik snap dat dat voor mensen duidelijkheid geeft, maar dat geeft ook bepaalde druk. Terwijl dat voor mij allemaal niet zo moeilijk moet zijn", aldus Pommelien Thijs.