Vlaamse actrices niet te spreken over wat Gert Verhulst van plan is met ‘Les Misérables’: Het is gênant!

door: STG
Gert Verhulst in 'De Tafel van Vier'
Afbeelding bron: GoPlay

Volgend jaar brengt Studio 100 de musical 'Les Misérables' naar ons land. Er staan voorstellingen gepland in Antwerpen en Gent.

De voorstellingen van 'Les Miserables' die volgend jaar te zien zullen zijn in Vlaanderen kunnen op heel wat kritiek rekenen. Heel wat bekende musicalactrices zwijgen dan ook niet langer en uiten hun frustraties aan het adres van Studio 100.

In totaal zullen er amper drie Vlaamse acteurs op het podium staan: Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor. De rest van de hoofdrollen worden door Nederlandse acteurs gespeeld. Een keuze waarop Studio 100 dan nu ook heel wat kritiek krijgt.

Zo uiten heel wat Vlaamse actrices dan ook hun ongenoegen. "Het is gewoon gênant”, klinkt het in ‘TV Familie’. Vooral het feit dat enkel bekende koppen kans maakten, zorgt voor frustratie. Het is erg om te zien hoe de acteurs in het ensemble soms de hoofdrolspelers van het podium blazen.”

Om geen schade aan te richten aan hun carrière getuigt nog een andere actrice anoniem. “Ik was verrast toen ik hoorde dat er maar drie Vlamingen mogen meespelen. Ik had zelfs niet gehoord dat er audities waren. Het is gênant. Alsof Vlaamse acteurs niet goed genoeg zijn. Het is écht heel jammer. Iedere musicalacteur droomt ervan om ooit in ‘Les Misérables’ te mogen spelen.”

Tags