Wow! Will Tura verrast al zijn fans tijdens Sportpaleisconcert

door: LHX
Will Tura
Afbeelding bron: Carlo Verfaille

Donderdagavond vond in het Sportpaleis het grote eerbetoon aan Will Tura plaats. Meer dan 20 Vlaamse artiesten brachten zijn grootste hits.

In maart kondigde Will Tura aan dat hij zou stoppen met optreden. Enkele maanden later onthulde hij de reden achter die beslissing: hij heeft de ziekte van Alzheimer.

Na een carrière van meer dan zestig jaar verdient hij uiteraard een een gepast afscheid. Daarom werd op donderdag de show in het Sportpaleis georganiseerd. 

Onder meer Bart Peeters, Clouseau, Helmut Lotti, Niels Destadsbader, Daan en Ruben Block brachten Wills hits. Op het einde zongen ze samen nog een medley.

Wills fans vroegen zich al een hele tijd af of de zanger zelf óók een rol zou spelen tijdens de avond. Uiteindelijk kregen ze wat ze wilden: hij werd uitgenodigd op het podium en kreeg een staande ovatie van het hele publiek.

Daar bleef het niet bij. "Wil jij nog een nummer zingen?", vroeg gastheer Ben Crabbé hem. "Ik ben heel blij dat ik het mág zingen", was Wills antwoord, waarna hij een publiek trakteerde op een prachtige versie van zijn grootste hit 'Eenzaam zonder jou'.

Opnieuw kreeg hij een staande ovatie, wat hem duidelijk veel deugd deed. "Bedankt, u was een fantastisch publiek. Ik zie u graag, I love you!", reageerde hij.

Tags will tura