Zal Will Tura nog een laatste keer zingen? Dochter Sandy komt met nieuws

door: COS
Will Tura
Afbeelding bron: Photonews

Eerder dit jaar kondigde Will Tura zijn afscheid aan. De Keizer van het Vlaamse lied kreeg de diagnose alzheimer. 

Fans van Will Tura kunnen op 28 en 29 december afscheid nemen in het Antwerpse Sportpaleis tijdens 'Will Tura nodigt uit - het ultieme concert'. Het concert wordt een eerbetoon aan de zanger die meer dan 60 jaar op het podium stond.

Will nodigt meer dan twintig topartiesten uit. In zijn aanwezigheid duiken ze in Wills uitgebreid repertoire. Onder meer Bart Peeters, Christoff, Clouseau, Helmut Lotti, Metejoor, Natalia en Niels Destadsbader zijn van der partij. Of Will ook zelf nog zal zingen, is niet zeker.

"Hij zal aanwezig zijn op die concerten, maar verder heb ik liever niet dat de fans daarover gaan speculeren. Dat geeft stress en dat is slecht voor iemand met alzheimer", zegt dochter Sandy Tura in Dag Allemaal. "Ik wil niemand hoop geven. In principe is het niet voorzien dat hij iets gaat zingen, maar ik ga hem niet tegenhouden natuurlijk."

"Och, ik denk dat hij geëmotioneerd gaat zijn wanneer hij de artiesten op het podium ziet, maar zeker ook bij het terugzien van zijn publiek. Als muzikant is het leukste toch dat je kan meemaken hoe artiesten jouw oeuvre brengen. Papa is oprecht geraakt dat ze dat voor hem willen doen."

Tags will tura