Zo ontroerend: Will Tura geëmotioneerd door wat Christoff voor hem doet

door: LHX
Will Tura
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen juni maakte Will Tura bekend dat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Hij heeft dan ook voorgoed afscheid genomen van het podium.

Zaterdagavond vond in Capitole Gent de première plaats van 'Christoff zingt Tura'. Het is een eerbetoon aan de 'keizer van het Vlaamse lied'. Ook Will Tura zelf was van de partij. Hij verkeerde in goede gezondheid en zong regelmatig mee.

"Ik ben blij dat Will, nog voor hij stopte met optreden, ons de goedkeuring gaf om zijn muziek opnieuw naar het grote publiek te brengen", zegt Christoff tegen Het Nieuwsblad. Hij vindt het een hele eer dat hij al die grote hits mag zingen.

Ook Will zelf is in de wolken, zo blijkt. "Christoff blijft mijn vriend voor de volgende 50 jaar", reageert hij. "Wat hij hier heeft gedaan, koester ik voor altijd. Dit grenst aan het onwaarschijnlijke."

Christoff brengt 'Christoff zingt Tura' binnenkort ook nog in Hasselt, Brugge en Antwerpen. Op 29 december is er bovendien een bijzonder concert in het Sportpaleis, waarbij 21 artiesten samen een ode brengen aan Will Tura.