Heftig voor Jaap Reesema: “Doodsbedreigingen”

door: PMN
Jaap Reesema
Afbeelding bron: Photonews

Het is al een heftig geweest voor Jaap Reesema. De zanger krijgt nu zelfs doodsbedreigingen. Aanleiding zijn dingen die er gezegd zijn geweest in een podcast.
 

Jaap Reesema heeft met Sander Schimmelpenninck een eigen podcast. In die podcast ging het nu over woonwagenbewoners. Ze haalden de woede van velen op de hals.

Ze hadden het over enkele kwesties die gerelateerd zijn aan woonwagenbewoners. "Wat wel heel Nederlands is, is gewoon die permanente bewoning van woonwagenkampen en de vermenging van die Peter Gillis-kampen”, citeert Shownieuws Sander.

"Die echte woonwagenbewoners worden altijd het hand boven het hoofd gehouden, dat wordt oogluikend sowieso toegestaan”, gaat Jaap verder. “Ze hebben er gewoon geen zin in. Dat vind ik ook weer heel Nederlands, elke gemeente mag weer zelf bepalen of ze optreden of niet."

Antonio Holsken, die je kunt kennen van het programma Bij Ons Op Het Kamp, is niet te spreken over die uitspraken. "Jaap Reesema en Sander Schimmelpennick zijn geen fan van mensen op een woonwagenkamp, komt goed uit, wij niet van hen. We zijn trots op wie we zijn!"

In datzelfde programma zien we ook de familie van Wanrooij. “Ze hebben geen idee, hoe de hand niet boven ons hoofd wordt gehouden! Discriminatie gebeurt dagelijks bij ons door gemeentes, en zoals je ziet door dit soort mensen”, klinkt het daar.

Sander heeft ook al gereageerd na al die heftige commentaren. Hij doet dat onder een video van Piet Junior. "Flauw. Gesprek gaat helemaal niet over woonwagenkamp, maar over campings.” 

“En dan dit eruit knippen om jezelf een misplaatst slachtofferschap aan te meten. Wat een aanstellerij. En dankzij jou krijgen Jaap en ik de hele dag doodsbedreigingen."