Linda De Mol komt met fantastisch nieuws: “Iedereen doet weer mee”

door: ASX
Linda de Mol
Afbeelding bron: Instagram @linda

Vijftien jaar nadat de laatste reeks van ‘Gooische Vrouwen’ op de buis kwam, keren Linda De Mol en co terug naar Het Gooi. De populaire reeks zal eind 2024 opnieuw te zien zijn op SBS6.

Dat nieuws maakte hoofdrolspeelster en bedenker Linda De Mol zelf bekend via haar magazine Linda. “Iedereen doet weer mee. Alle vier de Gooische Vrouwen, Martin Morero, tante Cor, dokter Rossi…”, klinkt het uitgelaten.

Het doek viel na vijf seizoenen in 2009 over de reeks, maar keerde nog terug naar het grote scherm met twee bioscoopfilms. De laatste film dateert ook alweer van 2014 en trok toen twee miljoen mensen naar de zalen. Ook op vandaag wordt ‘Gooische Vrouwen’ nog regelmatig opnieuw uitgezonden, onder meer op VTM.

“Ik realiseerde me plots hoe ik het gemist had. De ongedwongen lol, de vriendschap, het verzamelen van Gooische verhalen, het huilen van het lachen op de set, de geweldige acteurs en hoe leuk het was dat kijkers er zo van genoten”, vertelt Linda. “De karakters zijn nog steeds een begrip, ook bij een jongere generatie.”

Het nieuwe seizoen zal eind volgend jaar te zien zijn op Videoland en SBS6. Het wordt een reeks van acht afleveringen. Het wordt alvast een blij weerzien voor de vier hoofdrolspeelsters, die ook in het echte leven hartsvriendinnen blijken te zijn. “Ik verheug me er al op om weer te gaan draaien”, besluit Linda.