Yvonne Coldeweijer vlijmscherp voor Monique Westenberg en André Hazes

door: COS
André Hazes, Monique Westenberg en hun zoontje André
Afbeelding bron: Instagram @moniquenoell

Monique Westenberg is terug in Nederland. Een maand lang bracht ze tijd door met haar zoontje Dré en André Hazes in de Verenigde Staten.

Toen Monique Westenberg begin april vertelde samen met haar zoontje het vliegtuig te nemen richting Amerika, klonken er enkele kritische reacties. Niet alleen omdat ze André Hazes een nieuwe kans leek te geven, ook omwille van haar zoontje.

Dré is namelijk leerplichtig en zou voor onbepaalde tijd niet naar school gaan. Ook bij terugkeer naar Nederland klinkt kritiek. "Vindt nou helemaal niemand het raar dat ze een kind een maand van school halen om op vakantie te gaan? Sommige ouders kunnen hun kind niet eens één dag eerder vrij krijgen", reageert een volger.

Monique reageert zelf op de kritiek: "Ik snap je. Ook wij kunnen dat niet 'zomaar' doen", legt ze uit. "Als eigen ondernemer(s) mag je een aanvraag doen om buiten de vakanties weg te gaan." Dat zou volgens Monique een maximum aantal dagen mogen en daarna was het meivakantie.

Yvonne Coldeweijer vindt de uitleg van Monique te gek voor woorden. Die regel geldt voor de roddelkoningin immers voor mensen "die keihard werken" en inkomsten zouden mislopen tijdens schoolvakanties. "André en Monique hebben dit jaar beiden nog geen dag gewerkt", aldus Yvonne op Instagram Stories.