Hoger onderwijs kiest massaal voor blended learning bij start schooljaar

door: COS

Vorige week werd beslist dat het onderwijs in september met code geel zou starten. Zou zouden zowel lagere scholen en secundair onderwijs als hoger onderwijs zoveel mogelijk weer normaal opengaan.Toch zullen veel hogescholen en universiteiten nog niet de normale gang van zaken hanteren.

De Erasmushogeschool Brussel zal code oranje hanteren. Dat betekent dat vooral geopteerd wordt voor afstandsonderwijs met behulp van online hoorcolleges. “Er zal voorrang gegeven worden aan praktijklessen en eerstejaarsstudenten”, zegt directrice Ann Brusseel bij Bruzz.

Ook bij andere onderwijsinstellingen ligt de prioriteit bij de eerstejaars en kiest men massaal voor blended learning. Dat wordt beschouwd als een mengvorm van digitaal en campusonderwijs.

De VUB wil zoveel mogelijk on-campus lessen aanbieden, maar zal daarnaast ook inzetten op blended learning. Hoorcolleges waar fysieke interactie minder belangrijk is, zullen in de regel digitaal doorgaan.

Ook bij Universiteit Antwerpen kiezen ze preventief voor een onderwijsmix met zoveel mogelijk les op de campus, aangevuld met online werkvormen. “Want helemaal terug naar de normaliteit is pas mogelijk na een algemene vaccinatie tegen Covid-19”, staat te lezen op de website.

Tags onderwijs