Vandenbroucke windt zich op: "Laat ons daar nu toch in godsnaam voor zorgen"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wil niet ingaan op een vraag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding.

Wanneer vier kinderen van dezelfde klas besmet zijn met het coronavirus, moet de hele klas in quarantaine en thuis afstandsonderwijs volgen.

De CLB's pleiten voor een versoepeling; dat kinderen enkel nog thuis moeten blijven indien ze echt ziek zijn, niet wanneer ze enkel positief getest hebben.

"Het is moeilijk dat men vanuit het onderwijs voortdurend vraagt om die regels aan te passen", reageerde minister Vandenbroucke op Radio 1.

"We zouden voor ouders duidelijke, heldere en blijvende regels moeten hebben. We willen erover spreken en erover nadenken. Maar ik vind het niet goed dat men voortdurend die regels wil aanpassen."

CO2-meter

"Laat ons er nu in godsnaam toch voor zorgen dat er in elke klas in Vlaanderen een CO2-meter is. En dat er in elke klas ook voortdurend op gelet wordt. En dat je zorgt dat er in elke klas voortdurend voldoende verse lucht is, waar geen virus inzit, als er toevallig een besmet kind in de klas zit. Dat is zó essentieel, ik kan het niet genoeg beklemtonen."

Download nu de gratis app van Redactie24