Kunnen we nog acties verwachten? Politievakbond licht toe

door: WVDS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De politievakbonden hebben er genoeg van dat hun dossiers van tafel worden geveegd door de regering. Alle politievakbonden willen daarom als één front gerichte acties ondernemen . 

 

Houden jullie er rekening mee dat door stiptheidsacties jullie de sympathie van de mensen kunnen verliezen? “Uiteraard, maar als de mensen van de spoorwegen betogen, mogen ze twee uur later al terug aan tafel zitten. En onze dossiers slepen al jaren aan.”

“Sinds 2009 zijn we bezig met het dossier ‘Geweld tegen politie’ en vanaf 2017 is het dossier gestart rond het thema ‘Loonsverhoging’”, verduidelijkt Carlo Medo, voorzitter van de politievakbond NSPV aan onze redactie.

“We zijn nu vier jaar verder en de eerlijkheid gebied me te zeggen dat we een stukje looncorrectie hebben gekregen, maar de bedoeling is altijd geweest om een loonsverhoging te bekomen voor onze mensen. En nu kan ik alleen maar tegen hen zeggen: ‘het zit er niet in, je gaat niks krijgen’.”

De maat is vol

“Wij hebben veel geduld, en heel veel geduld gehad, maar de maat is vol. Ook bij de achterban van de vier erkende vakbonden merk ik dat de leden echt op springen staan. En die eisen acties van hun vakbond.”

“Vanuit onze bedrijfscultuur en politie DNA zit het ingebakken dat we liever aan de onderhandelingstafel zitten dan tot acties over te gaan, maar deze keer zijn we dat verplicht."

“Wij hebben een stakingsaanvraag ingediend die nog tot december van kracht is. Tot dan zullen wij overgaan tot meerdere acties. Wij zullen onze stem laten horen in gans België, in alle provincies.”

Vastberaden

“Er zijn concrete zaken die we willen gaan doen, maar het is zoals bij een goede voetbalwedstrijd dat de trainer natuurlijk zijn strategie voor de wedstrijd niet aan de pers zegt.”

“Wij blijven vastberaden totdat we een voorstel krijgen vanuit de overheid en opnieuw aan de onderhandelingstafel kunnen komen, totdat we een oplossing hebben.”

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags carlo medo