Politievakbond woedend op regering: “Het is gewoon om te huilen”

door: WVDS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De stipheidsactie in de luchthaven van Zaventem is al voorbij. Maar de gemeenschappelijke politievakbonden die één front vormen gaan nog tot 1 december over tot actie om hun ongenoegen te uiten.

“We doen acties vanuit een gemeenschappelijk front met alle politievakbonden samen. Onze eis is heel duidelijk. We willen dat er iets gedaan wordt aan de lonen voor politiemensen na een stilstand van 20 jaar", vertelt Carlo Medo voorzitter van de politievakbond NSPV aan onze redactie.

“We hadden een engagement van de minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden. Met een eerste voorstel konden we niet akkoord gaan en er werd beslist dat de minister naar het begrotingsconclaaf zou gaan om daar een voorstel te doen en bijkomende budgetten te vragen. Uiteindelijk is dat voorstel in één pennentrek van tafel geveegd door de regering Vivaldi.”

“We praten hier over een loonsverhoging van 30 euro na 20 jaar niets te hebben gekregen is dat echt niet veel. We krijgen die afwijzing niet verkocht bij onze achterban.”

Het is menens

“En dan hebben we beslist om over te gaan tot acties. We hebben een stakingsaanzegging gedaan om te laten zien dat het menens is. Zo hebben we al stiptheidsacties gedaan in de luchthaven van Zaventem.” 

“We voelen dat er spontaan heel veel solidariteit is bij de politiemensen, want we komen uiteindelijk op straat voor hun portefeuille.”

Politiemensen zijn het echt kotsbeu

“De politiemensen zijn het echt kotsbeu om altijd te dienen als boksbal in de maatschappij. Het geweld tegen politiemensen neemt zienderogen toe, dat wordt ook duidelijk de laatste weken in de media.”

“Nog een ander dossier waarover wij verbolgen zijn is een uitstapregeling, een statutaire aangelegenheid, waarmee de regering komaf wil maken. Op die manier zijn politiemensen ook die rechten kwijt in de toekomst.”

Nog nooit meegemaakt

“We moeten eens stilstaan bij de manier waarop deze regering omgaat met haar politie. Het is gewoon om te huilen. Ik ben al 20 jaar onderhandelaar, ik heb dit nog nooit meegemaakt.”

Tags carlo medo