Meisje van 10 overlijdt na lange strijd ondanks crowdfunding die 365.000 euro opbracht

door: MRO
Eva
Afbeelding bron: Gofundme

Eva Williams, een meisje van 10 jaar, is na een strijd van een jaar overleden aan een hersentumor. De strijd van het meisje is nieuws in Engeland waar haar ouders in totaal £326,000 inzamelden voor een behandeling.

Eva kreeg in januari 2020 te horen dat ze een agressieve hersentumor had. Eva onderging radiotherapie en daarna kregen haar ouders te horen dat er geen verdere behandeling meer mogelijk was. 

Ze begonnen een crowdfunding om geld in te zamelen voor een experimentele behandeling in de Verenigde Staten en kregen daarbij de steun van enkele bekende personen. In totaal slaagden ze erin £326.000, omgerekend 365.000 euro, in te zamelen, voldoende voor de behandeling die £250.000 zou kosten.

Maar dan kwam de coronacrisis. Eva zou in april behandeld worden in de VS, maar intercontinentale vluchten werden afgeschaft en er werden reisbeperkingen opgelegd. 

Eva overleed na een een strijd van een jaar. "Ze kon de voorbije week niet meer spreken, eten of vloeistoffen doorslikken. Ze heeft meer geleden dan een kind ooit zou moeten lijden", getuigt haar vader in Mirror.