8-jarig meisje verliest oneerlijke strijd: "Ze was het zonnetje in ons gezin"

door: STS
Emily
Afbeelding bron: Tomstrust.org.uk

Een kind is op 8-jarige leeftijd overleden. Het meisje leek in goede gezondheid te verkeren, maar had een agressieve sluimerende hersentumor.

Emily Smith uit het Engelse St Albans had een "ongewoon" gevoel waargenomen in haar linkerarm en haar rechterbeen. Toch ging ze vorig jaar zonder zorgen de zomervakantie in, maar al snel kon ze haar arm niet meer op normale wijze gebruiken.

Haar ouders belden de hulpdiensten en het meisje werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar er dezelfde avond nog een MRI-scan genomen werd. Die bracht iets schokkends aan het licht: de artsen konden een hersentumor waarnemen.

Volgens hen had het meisje niet de normale symptomen gekregen die gepaard gaan met een hersentumor, zoals misselijkheid en hoofdpijn, omdat de tumor zich diep in haar hersenen bevond.

Emily's gezondheid ging nadien snel achteruit. Toen de tumor begon te bloeden, was er een spoedoperatie nodig. Zes dagen later overleed het meisje.

"Emily was het zonnetje in ons gezin. Ze was erg slim, creatief en hield van pianospelen. Ze was een gracieuze ballerina en goed in toneel, wandelen, zwemmen en klimmen", vertelde haar moeder aan The Mirror.