Jarno (18) krijgt te horen dat hij nog amper 2 jaar te leven heeft. Wat vrienden dan doen, is hartverwarmend: "Dit raakt mij"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Normaal gesproken heeft een jongen van 18 nog een heel leven voor zich. Voor Jarno Ivens uit Wechelderzande is dat helemaal anders. Hij heeft een hersentumor die maar niet stopt met groeien. Daardoor heeft hij nog maar twee jaar te leven. Vrienden hebben nu besloten om de autistische jongen te helpen om zijn bucketlist af te werken.

Toen Jarno aanhoudend hoofdpijn had, ging hij naar de dokter. Hij onderging een scan waar een gezwel in zijn hersenen te zien was. Aanvankelijk vertelden de dokters dat hij nog vier jaar zou leven, maar omdat die zo snel groeide werd de levensverwachting bijgesteld naar twee jaar.

Jarno begon meteen na te denken hoe hij zijn leven nog wilde invullen. De Eiffeltoren in Parijs heeft hij alvast gezien, met zijn gezin enkele weken geleden. Over twee weken volgt het volgende op zijn bucketlist: een groot pizzafeest voor vrienden en schoolmakkers. 

Pizza
"Ik eet graag ne keer ne pizza en ik vind ook feestjes plezant", zegt Jarno in Het Laatste Nieuws. "Ik ga er echt van genieten, dat weet ik zeker." En over de tumor? "Over de verdrietige dingen praat ik niet. Dat vind ik te lastig. Maar wat mijn vrienden voor me doen, vind ik plezant. Dat raakt me zelfs een beetje."

Arno zou ook nog graag de Big Ben in Londen zien, zich helemaal laten gaan in het shoppingcenter, aan minigolf en lasershooting doen en met een oude jeep rijden.