Ontroerend: Golf van solidariteit voor meisje (10) met hersentumor

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
Cloë Hauben, het meisje uit Bilzen dat vecht tegen een agressieve hersentumor, is gisteren naar Amerika kunnen vertrekken om daar behandeld te worden. Haar ouders zijn dankbaar voor de solidariteit voor hun dochter.

Bij Cloë werd op 10 oktober een agressieve tumor in de hersenen ontdekt. 30 bestralingen in het Universitair Ziekenhuis van Leuven konden de tumor terugdringen, maar voor verdere behandeling moet het meisje naar het buitenland uitwijken.

De nieuwe behandeling, in de VS, is echter peperduur. Het voorschot alleen bedraagt omgerekend 36.000 euro, de opvolging van de behandeling zal zo'n 100.000 euro per jaar kosten.

Dankzij talloze acties en schenkingen, hebben de ouders al meer dan de helft van de benodigde 160.000 euro kunnen inzamelen. Ze namen gisteren het vliegtuig om de behandeling te bespreken in een ziekenhuis in Miami.

Steun van Thibaut Courtois en Kim Clijsters

Eerder had Real Madrid-doelman Thibaut Courtois op zijn Twitter-account opgeroepen om Cloë en haar ouders te steunen. Ook tennisster Kim Clijsters zette een actie op via de Kim Clijsters Academy.

Cloë en haar ouders steunen, kan via de website www.together4cloe.be/

Lees ook: Thibaut Courtois doet emotionele oproep: "Dit raakt me echt"