Coronacijfers blijven dalen: “Pas dan zullen we echt gerust zijn”

door: BVDO
corona afdeling UZ Brussel
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers blijven gestaag dalen, maar tot grote versoepelingen zal dat hoe dan ook niet leiden. Intensivist Geert Moeyfroidt legt uit wanneer we safe zullen zitten.

In de Belgische ziekenhuizen liggen steeds minder patiënten met het coronavirus. Op de intensieve zorgen zijn er nog slechts 300 patiënten met corona. "Hoe meer de cijfers zakken, hoe makkelijker het wordt om een eventuele stijging op te vangen. Als ziekenhuis heb je natuurlijk nooit de controle over wat er op je afkomt", vertelt Geert Meyfroidt van het UZ Leuven aan VRT Nieuws.

Toch is het nog niet het moment om victorie te kraaien. "Ik verwacht dat we pas gerust zijn als de risicogroepen, de 45- tot 65-jarigen met onderliggende gezondheidsproblemen, en de 65-plussers gevaccineerd zijn. Die hebben vooral onze ziekenhuizen overspoeld."

Ook de komst van de lente wordt bepalend in de strijd tegen het coronavirus. "Winter is traditioneel voor infectieziekten altijd een moeilijke tijd. Naarmate de tijd vordert, zijn we meer optimistisch."