Coronacijfers stijgen: Burgemeester legt opnieuw maatregelen op: "Domper op herwonnen vrijheid"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt sterk toe. De burgemeester van één Vlaamse gemeente grijpt alvast in.

Zo besliste Marco Goossens (CD&V), burgemeester van het Limburgse Oudsbergen, dat er maatregelen genomen moesten worden.

Hij vraagt de inwoners van zijn gemeente om hun aantal sociale contacten dat ze hebben, te beperken. En dit gedurende de komende tien dagen.

Er wordt ook gevraagd om opnieuw een mondmasker te dragen op plaatsen waar het niet langer verplicht was. Tegelijk moet het gemeentepersoneel telewerken en worden de vijf vestigingen van de school ‘De Klimop’ van woensdag 20 oktober tot en met vrijdag 22 oktober gesloten.

Dringend

"De afgelopen dagen steeg het aantal coronabesmettingen in Oudsbergen razendsnel. In het belang van alle Oudsbergenaren moeten we deze stijging dringend afremmen", luidt het op de webstek van de gemeente.

"Door voor een korte periode het sociale leven op pauze te zetten, kunnen we de opmars een halt toeroepen. Daarom lanceert de gemeente de aanbevelingen."

"We begrijpen dat deze aanbevelingen een domper op onze herwonnen ‘vrijheid’ zijn, maar ze zijn noodzakelijk om de heropflakkering van het virus in onze gemeente tegen te gaan."

Download nu de gratis app van Redactie24