'Coronaploegen' zullen zorgen voor strenge en kordate handhaving van coronaregels

door: MRO
Politie op fiets
Afbeelding bron: Photonews

In Vlaams Brabant zal ook tijdens de komende weken sterk worden ingezet op de handhaving van de coronamaatregelen. Dat kondigt provinciegouverneur Jan Spooren aan.

"Tijdens de voorbije maanden hebben onze politiediensten in Vlaams-Brabant steeds een handhavingsstrategie gehanteerd waar, naast sensibilisering, steeds meer verbaliserend werd opgetreden", zegt provinciegouverneur Jan Spooren.

Sinds het begin van de coronacrisis tot en met 30 november werden in Vlaams-Brabant 9.998 inbreuken vastgesteld tegen de coronamaatregelen.

"Er werd unaniem beslist om deze strengere en kordate aanpak ook tijdens de eindejaarperiode onverminderd verder te zetten. Er worden 'coronaploegen' ingezet in onze politiezones, om zeer specifiek over de naleving van de maatregelen te waken. Waar nodig levert de federale politie ondersteuning aan de lokale politiezones, om extra controleploegen op het terrein te brengen."

"De aanpak van de coronacrisis blijft prioritair voor onze politie, en bijgevolg worden hierin de nodige mensen en middelen geïnvesteerd. Het blijft vanzelfsprekend ook cruciaal om bij alle handhavingsacties de wettelijke kaders strikt te respecteren."