Er zijn vanaf vandaag nieuwe maatregelen van kracht: Een overzicht

door: PMN
leerkracht en leerling met mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Vanaf vandaag zijn er nieuwe coronamaatregelen van kracht. We geven je een overzicht.

Het Overlegcomité nam een reeks nieuwe maatregelen naar aanleiding van de hoge coronacijfers in ons land. Zo mogen sportwedstrijden binnen niet langer met publiek plaatsvinden. Minderjarigen mogen nog wel vergezeld worden van hun ouders, schrijft VRTNWS.

Publieke evenementen mogen enkel nog als het publiek kan neerzitten en een mondmasker draagt.

Scholen
En ook voor het onderwijs komen er strenge regels. Buitenschoolse activiteiten met overnachting zijn verboden.

Klasgroepen worden strikt gescheiden in refters en studiezalen, maar ook bijvoorbeeld in de voor- en naschoolse opvang. Op de speelplaats mogen verschillende klasgroepen zich wel mengen. Alle leerlingen krijgen ook een vaste plaats toegewezen en de aanwezigheid van derden moet sterk beperkt worden.

Er komen ook strengere quarantaineregels. Als er meer dan drie besmettingen worden vastgesteld, moet een klas een week in quarantaine.

Jeugdbewegingen
De ministers van Jeugd roepen jeugbewegingen op om de activiteiten zoveel mogelijk buiten te laten doorgaan. Een groep mag maximum uit 50 kinderen bestaan

De groepen mogen zich niet mengen. Er wordt aangedrongen om kinderen vanaf 10 jaar een mondmasker te laten dragen en in de mate van het mogelijke moet de sociale afstand gerespecteerd worden. Meerdaagse kampen zijn verboden.

De maatregelen gelden nog tot minstens 15 december. Daarna komt het Overlegcomitié opnieuw samen voor een evaluatie.