Expert waarschuwt: “Laat ons niet dezelfde fouten maken”

door: BVDO
Colruyt mondmasker
Afbeelding bron: Photonews

De expert besmettelijke ziekten van de Amerikaanse regering heeft gewaarschuwd voor een nieuwe golf van besmettingen nu heel wat maatregelen ingetrokken worden.

Anthony Fauci is in de Verenigde Staten de expert besmettelijke ziekten van de regering. Hij verwees naar de situatie in Europa, een traject dat zijn land zeker moet weten te vermijden.

De Verenigde Staten zitten min of meer in dezelfde situatie als ons land. De besmettingen blijven op een plateau stabiel. Daardoor is de situatie erg kwetsbaar.

“Dat is precies wat er is gebeurd in Europa: ook zij zagen een afname, kwamen op een plateau uit, en trokken sommige maatregelen in”, zei Fauci in een mededeling. “We kunnen dat vermijden als we mensen blijven vaccineren en meer en meer bescherming krijgen, zonder plots maatregelen in te trekken.”

In heel wat staten worden regels rond de mondmaskerplicht en de opening van restaurants en winkels versoepeld of zelfs geschrapt. Het grote voordeel is echter dat de vaccinatiecampagne er veel vlotter verloopt. 20 procent van de bevolking kreeg al één inenting, 11 procent is volledig gevaccineerd.