Geen goed nieuws over coronavirus: Erika Vlieghe doet oproep

door: BVDO
Erika Vlieghe
Afbeelding bron: Photonews

Alle coronacijfers gaan de voorbije dagen weer stevig in het groot. Infectiologe Erika Vlieghe heeft dan ook geen goed nieuws.

Het gemiddeld aantal besmettingen zit opnieuw boven de 10.000 per dag, een stijging van 24 procent. Bijna 29 procent van alle afgenomen tests is positief.

Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt tot 183 per dag. Als we dat cijfer in de coronabarometer zetten zitten we eigenlijk in code rood.

Voor infectiologe Erika Vlieghe is het duidelijk dat we in een nieuwe golf zitten. “Corona is nog niet voorbij en ook de griep en andere luchtweginfecties zijn terug", zegt ze bij VRT.

Ze doet dan ook een oproep om alle basismaatregelen goed toe te passen. “Als je je niet goed voelt, laat je testen. Ben je besmet, blijf dan in isolatie. Als je afspreekt met mensen doe een zelftest. Spreek bij voorkeur buiten af of zorg voor voldoende ventilatie.”

Vlieghe vraagt ook de nodige aandacht te hebben voor kwetsbare mensen, zelfs als ze gevaccineerd zijn en een boosterprik kregen.

“Respecteer ook dat die mensen zichzelf nog willen beschermen met een FFP2-masker, als ze bijvoorbeeld naar de winkel gaan. Draag ook zelf een masker als je contact met hen maakt.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24