“Geen normaal kerstfeest dit jaar? Als ze het zo oplossen, kan het wel”

door: PMN

Steven Van Gucht zei het eerder al onze redactie dat een normaal kerstfeest dit jaar niet tot de mogelijkheden behoort. We zullen ook tijdens de eindejaarsfeesten extra voorzichtig moeten zijn. Al is er misschien nog wel een uitweg.

De Gentse motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste vindt het niet zo slim om nu al te communiceren over Kerstmis en Nieuwjaar. “Natuurlijk moeten we realistisch zijn, maar langs de andere kant neem je zo nu al het laatste sprankeltje hoop weg”, stelt Vansteenkiste in Het Nieuwsblad

“Zo'n boodschap moet je ook koppelen aan iets positiefs. We ijveren er binnen onze vakgroep al langer voor om regels op te stellen die veel duidelijker zijn voor de mensen en waarbij je ze als het ware beloont.” 

“Waarom niet zeggen dat we bijvoorbeeld onder de 150 dagelijkse besmettingen dit of dat opnieuw mogen? Zo geef je mensen een duidelijk doel. Wat de eindejaarsfeesten betreft: je zou de regels in die periode ook even kunnen lossen. Met de voorwaarde dat ze daarna wel opnieuw strenger worden.”

Tags kerstmis