Steven Van Gucht komt met flinke coronawaarschuwing voor Kerstmis

door: BVDO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

De tijd dat corona ervoor zorgde dat we geen kerst mochten vieren ligt al een tijdje achter ons. Toch komt viroloog Steven Van Gucht met een flinke waarschuwing.

De coronapandemie is voor veel mensen al lang verleden tijd, maar niets is minder waar. Corona is een blijver en de cijfers zijn op dit moment aardig aan het stijgen. Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano maant dan ook aan tot voorzichtigheid tijdens de feestdagen.

“Als je weet dat er mensen met een kwetsbare gezondheid aan de kersttafel zullen zitten, hou daar dan rekening mee”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws. “Wees voorzichtig. Geef geen kussen, ga geen handen schudden, hou afstand en ga desnoods buiten feesten.”

Het is belangrijk op te letten. “In deze tijd van het jaar zijn er altijd meer luchtwegeninfecties. Als je zelf ziek bent en symptomen hebt, kan je beter thuisblijven in plaats van Kerstmis en Nieuwjaar elders te vieren. Wie ziek is, kan zich beter isoleren van de rest.”

Er wordt haast niet meer getest op het coronavirus, maar toch is er een stijging vast te stellen van 46 procent de voorbije dagen.