Geert Molenberghs ziet nu belangrijke verandering in coronacijfers

door: STS
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

Biostatisticus Geert Molenberghs heeft een belangrijke verandering in de coronacijfers waargenomen.

Het aantal besmettingen is namelijk voor het eerst in weken tijd weer lichtjes aan het dalen. Gemiddeld werden er tussen 26 maart en 1 april dagelijks 10.351 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met 8%.

"Het goede nieuws is dat de besmettingscijfers opnieuw aan het dalen zijn. Op dit ogenblik vooral nog in Vlaanderen, waar we iets vroeger de piek in besmettingen hebben bereikt", vertelde Molenberghs aan HLN Live.

"Maar die piek is ook wat hoger gegaan dan in Wallonië. Spoedig zal Wallonië zich toevoegen aan die dalende trend. We zien het bijvoorbeeld in de provincie Luxemburg al."

Ziekenhuisopnames

Molenberghs verwacht dat het aantal ziekenhuisopnames binnenkort ook zal dalen. "Zoals steeds zijn besmettingen de grondstof voor ziekenhuisopnames."

"Het kan nog een paar dagen stijgen, maar met enige vertraging gaan we daarna een daling van de ziekenhuisopnames en de bezetting in de ziekenhuizen zien."

Momenteel liggen er nog iets meer dan 3.000 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Tussen 29 maart en 4 april werden er dagelijks gemiddeld 216 Covid-patiënten gehospitaliseerd, een stijging met 4% op weekbasis.