Geert Molenberghs heeft belangrijke informatie over boosterprik tegen corona

door: STS
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

Biostatisticus Geert Molenberghs benadrukt het belang van een boosterprik en legt uit hoe er in het najaar gevaccineerd zal worden.

"Ik denk niet dat veel mensen de booster in vraag hebben gesteld, als je ziet dat 85 procent van de volwassen bevolking toch zijn booster heeft gehaald", vertelt Molenberghs in een interview met Redactie24.

"Er zijn enkele luide stemmen die het altijd in vraag hebben gesteld, maar de grote zwijgende meerderheid heeft de booster wel gehaald."

Vaccinatiecampagne

Vanaf september gaat er opnieuw gevaccineerd worden. Al zal niet heel de bevolking een uitnodiging krijgen, zoals in het verleden.

"Men gaat het meest campagne voeren bij de gezondheidswerkers en verder ook bij de mensen boven de vijftig. Hoe ouder, hoe belangrijker een booster is."

"Met de 80-plussers is men al bezig. Daarna volgen de 65- tot 80-jarigen. En zeker mensen met immuniteitsproblemen worden bij voorbaat uitgenodigd."

"Uiteindelijk gaat ook de groep van 50 tot 64 jaar uitgenodigd worden. En mensen van 18 tot 50 zullen ook de kans krijgen om zich opnieuw te laten vaccineren, maar daar zal wat minder actief campagne rond gevoerd worden."

Verstandig

"Dat men bij de vijftig begint is volgens mij een heel verstandige zaak, omdat wij in die groep toch de meeste schade zagen rond hospitalisatie."

Maak nu kennis met de gratis app van Redactie24