Gouverneur is ontgoocheld en ongerust: “Dan gaan de winkels weer dicht moeten"

door: BVDO
shoppen met mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Afgelopen weekend trokken heel wat Belgen de grens over om in Nederland te shoppen. De Limburgse gouverneur is ontgoocheld in het gedrag van de mensen uit zijn provincie.

Roermond, Maastricht en Eindhoven kregen af te rekenen met heel veel bezoekers, waaronder ook veel Belgen. “Heel wat Limburgers hebben klaarblijkelijk de indruk dat ze zich in het buitenland even niets hoeven aan te trekken van de maatregelen", zegt gouverneur Jos Lantmeeters aan VRT Nieuws. 

Grenscontroles zijn voor Lantmeeters geen oplossing. Bovendien is het aan Nederland om die controles uit te voeren. “We hebben in de eerste golf ook ondervonden dat het volledig sluiten van de grens dan weer zeer moeilijk is. Heel wat mensen moeten om medische redenen naar het buitenland of hebben daar familie." 

Coronamaatregelen versoepelen is voor de gouverneur een vorm van vertrouwen geven. "Mijn vertrouwen is nu een beetje geschaad. Ik ben ongerust voor morgen. Ik vrees dat, als we dergelijke taferelen als in het buitenland zien, de overheid de niet-essentiële winkels opnieuw zal sluiten."