Burgemeester is het beu: "Geef die Belgen een boete en stuur ze de grens over"

door: STS
Shoppen - shopping - Maastricht
Afbeelding bron: Photonews

De burgemeester van Lanaken, Marino Keulen (Open Vld), vindt dat er in Nederland strenger moet worden opgetreden tegen Belgen die er gaan shoppen.

Doordat de niet-essentiële winkels in België dicht waren, maar in Nederland geopend bleven, staken veel Belgen de grens over om hun aankopen bij onze noorderburen te doen. Nu de winkels weer mogen openen, zal dit effect mogelijk wat minder worden. Toch roept Marino Keulen, burgemeester van grensgemeente Lanaken, de Nederlanders op om de Belgen een boete te geven.

"Voor recreatieve doeleinden mag je de grens niet oversteken, ook niet voor 'funshoppen', dus dit is eigenlijk schuldig verzuim. Die mensen gaan in de fout en zetten daarmee ons gezondheidssysteem nog verder onder druk", zei Keulen op TV Limburg.

Boete

"Mijn oproep aan de Nederlandse politie is: laat uw tanden zien. Die mensen gaan in de fout tegen de Nederlandse regels en tegen de Belgische regels. Maan die mensen aan om terug te keren en geef ze een boete indien ze blijk geven van recidive. Die mensen horen daar niet te zijn. En ze zijn ook niet erg solidair met onze eigen middenstand. Een krachtig signaal is op zijn plaats."