IKEA neemt maatregel die strenger is dan gevraagd om chaos te vermijden

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

IKEA opent als heel wat andere niet-essentiële winkels morgen opnieuw de deuren. De Zweedse meubelketen zegt klaar te zijn om alles veilig te laten verlopen. 

Volgens de bepalingen van het Overlegcomité mag er maar één klant per tien vierkante meter in elke winkel binnen. IKEA trekt dit zelf op naar 20 vierkante meter. 

“Per winkel wordt de oppervlakte berekend en weten we dus ook exact hoeveel personen er maximaal op hetzelfde moment aanwezig mogen zijn. Aan de in- en uitgang meten digitale ogen hoeveel mensen de winkel binnen en buiten wandelen”, klinkt het bij woordvoerster Julie Stordiau aan Het Laatste Nieuws. 

Tijdens de heropening na de eerste lockdown had IKEA het enorm moeilijk om de toestroom naar de winkels onder controle te krijgen. Ook binnenin liep het niet altijd zoals het moest zijn. 

Daarvoor zijn extra maatregelen genomen. “Zo worden stickers aangebracht in de winkels, maar ook op de plekken waar mogelijk wachtrijen zullen staan. Daarnaast vragen we onze klanten om de nationale oproep te volgen waarbij de federale regering vraagt om op een later tijdstip terug te komen wanneer je merkt dat er een wachtrij staat.” 

IKEA vraagt klanten op voorhand te checken of de producten die je wil kopen ook effectief voorradig zijn.