Het is bijna zover: “Vanaf 18 december zal er daadwerkelijk gecontroleerd worden”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Meer en meer wordt het reizen genoemd als oorzaak van coronabesmettingen. Het comité Testing & Tracing heeft een nieuw plan klaar zodat niemand nog door de mazen van het net glipt. 

Het reizen is en blijft een oud zeer in de strijd tegen het coronavirus. Wie meer dan 48 uur in het buitenland verblijft moet verplicht een Passenger Locator Form invullen. 

Wie uit een rode zone komt, en dat is bijna heel Europa, moet in quarantaine en moet zich laten testen op dag zeven. Veel controle zat er daar echter niet op, maar daar komt nu verandering in. 

“In augustus was het misschien niet het geval, maar wie binnenkort uit een rode zone terugkeert uit het buitenland, zal nu wel worden gecontroleerd”, zegt Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing, aan de kranten van Sudinfo. 

De controle bleef in de realiteit vaak dode letter. “Dat zal vanaf 18 december ook daadwerkelijk worden gecontroleerd. Als we zien dat de reizigers de code hebben geactiveerd, en zich hebben laten testen, krijgen ze een sms om hen te bedanken. Zo niet, dan bellen we hen op.”