"Ik heb me geen seconde onveilig gevoeld op de Canarische eilanden"

door: WVDS
Tenerife
Afbeelding bron: Pixabay

Reizen wordt heel zwaar ontmoedigd, de drempel is zeer hoog en veel reisplannen worden uitgesteld. Wie toch naar de zon wil trekken, moet bijna kiezen voor de Canarische eilanden.

“Wij moeten het voor onze pakketreizen, vlucht met hotel, stellen met enkele Canarische eilanden. En dan houdt het op, de reiziger heeft gewoon geen keuze”, zegt Piet Demeyer, woordvoerder Tui Belgium aan Redactie24.

“Mensen boeken bij ons slechts een paar dagen voor afreis om er er zeker van te zijn dat de bestemming niet in kleurcode rood verandert. De vele maatregelen zorgen, over heel de lijn, voor een enorme drempel bij heel wat mensen zodat ze hun reisplannen uitstellen tot er betere tijden komen, dat merken wij al maanden.”

“Sowieso blijven mensen heel voorzichtig, omdat ze op hun hoede zijn voor maatregelen die nog kunnen uitgevaardigd worden betreft reizen. Niemand neemt graag risico’s.”

Uit eigen ervaring, geen seconde onveilig gevoeld

“Ik ben zelf al eens afgereisd naar een hotel op de Canarische eilanden om de situatie daar te ervaren. Momenteel draaien ze ginds maar op de helft van hun bezetting. Er wordt niets aan het toeval overgelaten en ze willen koste wat kost vermijden om een rode zone te worden.”

“Telkens je binnen en buiten gaat in het hotel wordt je temperatuur gemeten. Het enige moment dat je geen mondmasker draagt is als je zit of ligt. Daardoor heb je ook het gevoel dat je totale controle hebt over de situatie. Ik heb geen seconde een onveilig gevoel gehad. Totaal niet.”

Strenge maatregelen

“Tijdens de eindejaarsperiode organiseren hotels typische kerst- en nieuwjaarsgala's om hun gasten feestelijk te verwennen. Spijtig genoeg zullen die dit jaar uit veiligheidsoverwegingen niet doorgaan."

"Ook vanuit de Spaanse regering worden er bijzonder strenge maatregelen opgelegd. Bepaalde onderdelen van een wellness mogen niet open zijn voor klanten, zoals sauna en Turks bad.”

“Kortom je kan genieten van het mooie zonnige weer en je kan overdag vrij rondlopen, dat zijn nog troeven die ze kunnen uitspelen, maar in het hotel is er bijzonder veel aandacht voor de veiligheid en hygiëne.”