Jean-Marie Dedecker hoort via Facebook van vaccinatiefraude in zijn gemeente

door: BVDO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Het gemeentebestuur van Middelkerke, waar Jean-Marie Dedecker burgemeester is, start een onderzoek naar vaccinatiefraude bij de brandweer.

De brandweercommandant had eind februari een lijst opgesteld voor het toedienen van overschotten van vaccins aan prioritaire beroepen, op vraag van het vaccinatiecentrum. Naast zijn brandweermannen had hij hun echtgenotes op de lijst gezet.

“De lijst werd goedgekeurd door de preventie-adviseur”, zegt Jean-Marie Dedecker in 'Het Journaal' op Eén. “Maar dat is de zoon van de brandweercommandant.”

De arts van het vaccinatiecentrum had de lijst geweigerd, maar toch zijn de brandweerlieden én hun echtgenotes gevaccineerd geworden op basis van de opgemaakte lijst.

Volgens Dedecker is het nieuws deze week uitgelekt via Facebook en kwam het zo bij de gemeenteraad terecht. Er is een tuchtonderzoek gestart tegen de brandweercommandant.

“Het is erg dat dit al van februari dateert”, zegt Dedecker nog. “Op dat moment waren nog veel kwetsbare mensen niet gevaccineerd. Dit is echt misbruik maken van je functie.”