Jinnih Beels duidelijk over meningen van experts: “Dat is het enige waar ze zich op focussen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Aan het einde van de maand staat ons allicht opnieuw een grote verandering te wachten. Dan loopt het systeem van de bubbels af. Er moet dan iets nieuws in de plaats komen.

“De experts denken natuurlijk ook eerst aan hun eigen winkel. Zij focussen zich alleen op het besmettingsgevaar”, bedenkt Jinnih Beels zich in Knack. 

“Het nulrisico zal nooit bestaan, daar moeten we eerlijk in zijn. Dat betekent niet dat alles stil moet blijven liggen tot er een vaccin is. We moeten nu zo goed als het kan terug naar de normaliteit, met respect voor de veiligheidsregels.”

"Lijken geen lessen te trekken uit onze fouten"

“Ik heb me de voorbije maanden vooral geërgerd aan de crisiscommunicatie van de politiek. In het begin van de coronacrisis was het logisch dat we daar niet goed in waren – niemand had tenslotte ooit zo’n situatie meegemaakt. Maar we lijken geen lessen te trekken uit onze fouten.” 

“Het is de plicht van politici om mensen op een verstaanbare manier uit te leggen waarom de maatregelen belangrijk zijn, zeker omdat we ons er nog een hele tijd aan zullen moeten houden. Aan kennis en knowhow hebben we geen gebrek, maar dat sluitstuk voor het publiek is er nog altijd niet.”