Stad Antwerpen neemt zware beslissing: 'Vergeet het maar, zal allemaal niet doorgaan'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De stad Antwerpen heeft een drastisch besluit genomen nu de start van het nieuwe academiejaar voor de deur staat. En dat heeft alles te maken met het coronavirus.

Op donderdag 24 september start het nieuwe academiejaar voor de Antwerpse studenten. De stad verwelkomt dan 50.000 hogeschool- en universiteitsstudenten, verspreid over bijna 30 campussen. 

Maar de start van het academiejaar zal niet zoals normaal verlopen: dopen, doopgerelateerde activiteiten en cantussen mogen niet doorgaan, zo heeft het stadsbestuur beslist. "Omwille van COVID-19 kan de stad momenteel geen cantussen, studentendopen of andere studentenrituelen toelaten. Ook grote feestelijkheden zoals Studay zullen niet onder hun gekende vorm kunnen doorgaan", klinkt het.

"Corona is op dit moment nog te onvoorspelbaar. Ik wil studenten ook geen valse hoop geven: ze moeten ervan uitgaan dat het dit schooljaar niet meer kan", zegt schepen voor onderwijs Jinnih Beels. "In het beste geval kunnen we richting tweede semester bekijken - afhankelijk van de situatie op dat moment uiteraard - of nog iets mogelijk is. Maar we blijven daarover in dialoog gaan met de studenten. Dat deden we nu ook al om deze maatregelen te duiden."