Kappers gaan in de clinch met expert: “We wijken daar niet van af”

door: BVDO
Kapper - kapsalon
Afbeelding bron: Unsplash

De Belgische Beauty Federatie en United Hairdressers zijn niet te spreken over de uitspraken van biostatisticus Geert Molenberghs over de besmettingen bij kappers.

Molenberghs zei zaterdag in een interview met Gazet van Antwerpen en bij het regionale televisiestation ATV dat de besmettingscijfers bij de kappers fors toenemen. Hij had het over een verdubbeling in vergelijking met andere sectoren.

Volgens de Belgische Beauty Federatie en United Hairdressers is dat helemaal niet het geval en liggen de cijfers exact op het landelijk gemiddelde. "Er dus geen sprake van een verhoogd besmettingsrisico bij de schoonheidsspecialist of kapper!", klinkt het in een mededeling.

Volgens de federaties zitten de toegenomen cijfers op iedere werkplek in stijgende lijn, maar liggen die bij hen niet hoger dan de nationale gemiddelden. De sector is dan ook niet te spreken over de uitspraken.

"Onze sector zou net felicitaties moeten krijgen omdat wij erin geslaagd zijn om de verhoogde besmettingsgraad waar voorheen sprake was, volledig weg te werken dankzij doorgedreven protocollen en zware inspanningen van onze professionals. Wij hebben de belofte gekregen dat we voor altijd open gingen blijven en daar wijken wij niet van af", klinkt het tot slot.