Kunnen we Kerstmis veilig vieren? Geert Molenberghs heeft advies

door: WVDS
kerstmis vieren met corona
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Met de slechte coronacijfers vragen heel wat mensen zich af of ze dit jaar Kerstmis en Nieuwjaar op een normale manier zullen kunnen vieren. Professor Geert Molenberghs geeft alvast een goede raad mee.

Biostatisticus Geert Molenberghs benadrukt dat je zeer goed moet opletten als je thuis een feestje zou geven. In gesprek met Redactie24 raadt hij aan om op restaurant te gaan omdat daar de belangrijke voorzorgsmaatregelen gerespecteerd worden.

“In je huis is het moeilijk om rekening te houden met voldoende ventilatie. Op restaurant moet dat in orde zijn. Als je in de kerst- en eindejaarsperiode met familie en vrienden wil samenkomen is het geen slecht idee om dat op restaurant te doen. Daar wordt voor uw veiligheid gezorgd.”

“Wanneer je thuis een feest geeft moet je echt werk maken van goede ventilatie en eventueel je gasten een sneltest laten doen", aldus Molenberghs.

"Heel veel besmettingen ontstaan nog steeds in de gezinssfeer of in een omgeving waar mensen heel vertrouwd zijn met elkaar en niet van nature afstand houden of een mondmasker dragen en dat is thuis, op school of op het werk.”

Download gratis de app van Redactie24