Marc Van Ranst heeft boodschap voor lid van Celeval dat versoepelingen wilt

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers en de manier waarop die gecommuniceerd worden blijven stof tot discussie. Viroloog Marc Van Ranst haalt uit naar een lid van expertengroep Celeval. 

Gezondheidseconoom Lieven Annemans vindt dat de bevolking onnodig de stuipen op het lijf gejaagd wordt met de coronacijfers. Dat zei hij in De Afspraak op Canvas. 

“De ware toedracht is dat we door meer te testen meer besmettingen blootleggen, terwijl we vroeger met een vrij groot aantal besmettingen zaten die officieel niet gekend waren.” 

Hij doet dan ook een oproep naar de makers van de cijfers. “Vermijd de al weken aan de gang zijnde misleidende informatie en verkeerde interpretaties. In tegenstelling tot wat men zegt, zitten we vandaag niét in alarmfase.” 

Er is dan ook ruimte om maatregelen te versoepelen, zoals de bubbels en de mondmaskers in scholen, aldus Annemans. 

Viroloog Marc Van Ranst reageerde op Twitter op de uitspraken van Annemans. “Alle virologen waarschuwen unaniem dat het de verkeerde kant uitgaat omdat het aantal nieuwe gevallen op 1 week stijgt met 75% en ons R-getal op 1,4 ligt. Een gezondheidseconoom ontkent staalhard dat er momenteel meer gevallen zijn, en vindt dat we moeten versoepelen. Good luck!”